Запорізькі будинки продовжують готувати до зими

16.09.2019 16:44

У Запоріжжі триває підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду. Зокрема, комунальне підприємство «Наше місто» проводить ремонтні роботи на будинках, які знаходяться в їхньому управлінні. Сьогодні роботи ведуться в Хортицькому районі Запоріжжя на вул. Ентузіастів, 3.

Багатоквартирний будинок номер три по вулиці Ентузіастів був побудований ще в 1975 році. За цей час водопровідні та опалювальні комунікації вже прийшли в непридатність і тепер потребують заміни. До того ж через цей будинок проходять транзитні трубопроводи, тому від стану цієї трубопровідної системи залежать й інші найближчі багатоповерхівки.

У рамках підготовки до опалювального сезону комунальне підприємство «Наше місто» сьогодні проводить ремонт запірної арматури на цьому будинку. Працівники підрядної організації вже замінили 9 засувок центрального опалення, одну засувку на холодну воду та закінчують заміну засувки на гарячу воду. Заміна цих складових убезпечить всю трубопровідну систему будинку та прилеглих багатоповерхівок від аварійних ситуацій в опалювальний сезон.

Крім цього, на будинку планується ремонт швів на фасаді. Однак представники комунального підприємства «Наше місто» не можуть розпочати роботу, поки не буде позитивної динаміки в оплаті заборгованості жителями цього будинку.

- На цьому будинку проводяться не тільки підготовчі роботи до зими. В цьому році провели ремонт на двох ліфтах - там питання було пов'язане з безпекою та продовженням терміну служби ліфтів. Намагаємося показувати жителям свою роботу, приводити до ладу комунальне господарство. Були роботи й в минулому році, є плани й на наступний. Єдине питання - в заборгованостях мешканців. На цьому будинку борг становить 158 тис.грн - це 4-5 місячні нарахування, - розповів генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

На балансі КП «Наше місто» знаходиться 120 будинків Запоріжжя. Керівництво підприємства стверджує, що підготовка житлового фонду на сьогоднішній день становить 90%. Повністю закінчити підготовку обіцяють до 25 вересня.