У Запоріжжі пройшли велозмагання «Сталевий кубок-2019»

16.09.2019 17:05

У неділю, 15 вересня, містом простяглася масштабна велотраса – від бульвару Шевченка до каскаду фонтанів «Райдуга». Понад 2000 поціновувачів двоколісних змагалися в швидкості, витривалості й спритності.

Велогонка «Сталевий кубок» була започаткована ще минулоріч і мала назву «Яскрава гонка». У перший рік проведення заходу кількість охочих крутити педалі сягнула 1200 – з числа спортсменів та аматорів і відчутно зросла відтоді. 

Приєднався до велопараду заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми робимо все для того, аби в Запоріжжі було більше корисних і цікавих заходів. Наш головний напрямок - це спорт. Спостерігаючи за жителями нашого міста, можна зробити висновок, що запоріжці дуже активні. А завдяки таким івентам, як «Сталевий кубок», кількість здорових та спортивно загартованих людей зростає. Особисто я знаю кілька родин, які спочатку слідкували за перегонами як глядачі, а цього разу вирішили спробувати й власні сили. Дуже круто, що такі заходи об'єднують людей та надихають на позитивні зміни в житті, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Всі переможці в якості нагороди отримали кубки та грошові премії. Оригінал сталевого кубку залишається в Запоріжжі. В подальшому на ньому буде вигравірувано ім'я кожного, хто здобув першість у цьогорічних змаганнях.

Організатори - громадська організація «LIVE.LOVE» та ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій» за підтримки Запорізької міської ради та генерального спонсора ПАТ «Запоріжсталь».