Запоріжців штрафують за стихійну торгівлю

17.09.2019 12:59

Відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради під головуванням Віктора Низовцева - юриста департаменту правового забезпечення міськради. Розглянуто більше 80-ти протоколів, більшість стосуються торгівлі з рук у невстановлених місцях.

Левова частка точок продажу зафіксована по вулицях Чумаченка, Ладозькій, Поштовій, на проспекті Металургів й у Південному мікрорайоні. Документи складені працівниками поліції, Інспекції з благоустрою та представниками райадміністрацій відносно жителів Запоріжжя.

- Простежується досить помітна тенденція, що переважна більшість протоколів оформлюється не на постійних торговців, а тих, хто виходить вперше, або вдруге із дуже незначним асортиментом товару. Це свідчення того, що ми ще не здолали таке поширене явище, як стихійна торгівля, але невеликі кроки у цьому напрямку вже зроблено, - зазначив голова адмінкомісії Віктор Низовцев.

У ході засідання були розглянуті й справи стосовно захаращення прибудинкової території юридичними та фізичними особами, зокрема за наявність амброзії на прилеглій території, не вивезення будівельного чи побутового сміття, проведення земельних або будівельних робіт в місцях загального користування без дозвільних документів, самовільне розміщення МАФів, порушення режиму тиші, доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння.

Залежно від ступеню провини та порушення, яке було вчинене, комісія накладає штраф у розмірі від 340 грн до 1360 грн для фізичних осіб і від 850 до 1700 грн для посадових осіб, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності.

Зазначену суму порушники мають сплатити продовж 15 діб. У разі незгоди з рішенням адмінкомісії, його можна оскаржити.