У Запоріжжі обговорили питання ремонту доріг та благоустрою міста

17.09.2019 14:06

У Запоріжжі відбулася прес-конференція за участі заступника міського голови Володимира Волобуєва. Обговорювалися питання стану та утримання доріг, ремонту греблі Дніпрогесу, благоустрою території міста.

На початку прес-конференції Володимир Волобуєв розповів про основні ремонтні роботи, які наразі виконуються у місті. Зокрема, ремонт дорожнього покриття греблі Дніпрогесу та реконструкція зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів. За інформацією керівництва "Дніпрогесу", ремонтні роботи виконуються згідно запланованого графіку. На сьогоднішній день необхідні матеріали завезені в повному обсязі, ремонт виконується цілодобово. До 15 жовтня об’єкт буде зданий.

Стосовно капітального ремонту зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів, то тут були проведені роботи щодо демонтажу асфальтного покриття задля виявлення причин просідання дороги. Наразі підрядники укладають новий трубопровід та облаштовують нові зливові колодязі.

- Згідно попередніх розрахунків, ремонтні роботи мали тривати до 5 місяців. Однак, враховуючи технічний потенціал підрядної організації, цілодобове проведення робіт, плануємо завершити ремонт до кінця жовтня, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови розповів, що на 2019 рік заплановано відремонтувати 199 тис. кв. м. ділянок об’ємом більше 2 тис. кв. м.; ділянок об’ємом до тисячі квадратних метрів - 59 тисяч кв. м. У приватному секторі ямковим ремонтом планується виконати 25 тис. кв. м. доріг. Також будуть замінені близько 32 тис. кв. м. тротуарів та 92 тис. кв. м. внутрішньоквартальних доріг. На сьогодні по районах міста виконано 60-70% від запланованих об’ємів.

Володимир Волобуєв відповів на запитання журналістів стосовно вагових комплексів, реконструкції площі Запорізької, розвитку велоінфраструктури, організації роботи реверсивних світлофорів і тому подібне.