Комунальні служби Запоріжжя готують техніку до осінньо-зимового періоду

17.09.2019 15:36

Комунальні підприємства міста почали підготовку до осінньо-зимового періоду. Про це розповів заступник міського голови Володимир Волобуєв під час сьогоднішньої прес-конференції.

У Запоріжжі розпочалася підготовка до осінньо-зимового сезону. За інформацією комунальних підприємств «ЕЛУАШ», «Зеленбуд», «Титан», на сьогодні проведена закупівля нормативних запасів посипальних матеріалів - близько 3 тисяч тон солі.

- Враховуючи погодні умови останніх років - постійної зміни дощу з морозом - на сезон необхідно 5-6 тис. тон. Половина нормативу вже придбана для комунальних підприємств. Зараз проходять процедури закупівлі відсіву та додатково будуть проведені торги на придбання паливно-мастильних матеріалів, - зазначив Володимир Волобуєв.

Стосовно готовності автотранспорту та придбання нової техніки, заступник міського голови підкреслив, що наразі комунальні підприємства проводять відновлення спецмашин, які в літній період були задіяні на ремонтах дорожнього покриття. Також були придбані дві нових спецмашини для прибирання тротуарів. Вони застосовуються як у зимовий, так і в літній період.

Крім того, для виконання робіт залучені субпідрядники. Ще близько 30 прибиральників та 6 одиниць спецтехніки додатково будуть задіяні до прибирання території міста в зимовий період.