Надрокористувачі України зберуться у Запоріжжі на міжнародній виставці

17.09.2019 16:30

17 вересня у Туристичному інформаційному центрі відбулася прес-конференція присвячена проведенню Міжнародної спеціалізованої виставки гірничодобувної галузі MiningWorld Ukraine. Організатори розповіли, чому для проведення масштабного столичного заходу цьогоріч обрали саме Запоріжжя та про те, які новації та незвичні демонстрації підготували для гостей і учасників.

Виставка MiningWorld Ukraine відбудеться 8-10 жовтня у виставковому центрі «Козак Палац». MiningWorld Ukraine - єдина в Україні міжнародна спеціалізована виставка гірничодобувної галузі.

Техніка і технології таких відомих індустріальних гігантів як Hitachi, Komatsu, Liebherr, Scania, Iveco, а також продукція ще 100 виробників із Німеччини, Чехії, Швеції, Італії, Великобританії, Китаю, Польщі, Угорщини, Білорусі і, звичайно, України, вперше будуть продемонстровані спеціалістам ключових добувних підприємств Запоріжжя та інших індустріальних регіонів.

Керівник проекту Юрій Єршов розповів про досвід проведення подібних виставок у інших країнах світу і зазначив, що цьогоріч за бажанням абсолютної більшості учасників виставка відбудеться у індустріальному центрі - Запоріжжі.

Трикутник, що утворюють Запоріжжя, Кривий Ріг, Дніпро, - є на сьогодні центром, де зосереджена переважна більшість видобувних, металургійних підприємств країни. Запоріжжя з його високим промисловим потенціалом, розвиненою інфраструктурою, новим сучасним терміналом аеропорту, що відкриється незабаром, дозволяє організаторам запрошувати до міста іноземних гостей та проводити заходи на високому рівні. Сучасні умови виставкового центру «Козак-палац» відкрили нові можливості для розгортання демонстраційних стендів. Тож під час виставки, певні демонстраційні одиниці техніки та її елементи можна буде побачити у дії.

Юрій Єршов зазначив, що Запоріжжя стоїть на порозі великих змін і розвитку, маючи потужний комплекс металургійних підприємств.

Організатори також планують запросити технічних працівників промислового майданчику Запоріжжя до участі у події.

Ділова програма виставки передбачає конференції, тематичні засідання фахівців, круглі столи, присвячені актуальним питанням важкої промисловості. Один із заходів виставки - форум «Надра - драйвер економічного розвитку», в рамках якого виступатимуть запрошені спікері: заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Анатолій Корзун, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов.

Також, традиційно в рамках виставки 8 жовтня відбудеться Форум надрокористувачів за участю голови Державної служби геології та надр Олега Кирилюка. На ньому вперше буде підбито підсумки конкурсу «Кращий надрокористувач України».