В Олександрівському районі з’явиться ще одна зелена зона для відпочинку

19.09.2019 15:01

Набирає обертів реконструкція скверу біля міської центральної бібліотеки, що в Олександрівському районі (вул. Гоголя, 66). Підрядники вже встановили бордюри. Нині готують майданчик до вкладання тротуарної плитки на площі 500 кв м.

Раніше цей куточок зеленої зони був занедбаним і потребував благоустрою. Наскрізь витоптані стежками газони в негоду перетворювалися на болото через дощ, сніг і бруд.

- За дорученням міського голови Володимира Буряка вирішено облагородити територію, оскільки вона є прилеглою до центральної бібліотеки. Заклад відремонтований у сучасному стилі з використанням новітніх технологій. Він став улюбленим місцем дозвілля студентів, жителів прилеглих багатоповерхівок та всіх охочих. Тим більше, в підвалі з’явиться музей старого Олександрівська, а це сприятиме збільшенню напливу відвідувачів, - зазначив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Перед будівлею будуть вимощені плиткою тротуари, встановлені смітники та лавки для відпочинку. Останні матимуть форму розгорнутої книги та стануть унікальним для Запоріжжя дизайнерським оформленням.

Впоратися підрядники мають за кілька тижнів. На виконання робіт з міського бюджету були спрямовані 840 тис. грн, але після укладення договору вдалося заощадити близько 200 тис. грн.

Загалом в Олександрівському районі 14 скверів, 2 парки і багато невеликих зелених зон для відпочинку містян. Немало з них ще потребують ремонту. Вже зокрема реконструйований сквер Театральний, на черзі – сквер Піонерів.