У Хортицькому районі оновили тротуари біля центрального скверу

19.09.2019 15:45

Старе асфальтне покриття замінили на сучасну тротуарну плитку та встановили напівсфери, які завадять автомобілям заїжджати на пішохідну зону.

Ця площа - фактично частина головної зони відпочинку в Хортицькому районі. Оскільки сквер Ювілейний наразі перебуває в стадії реконструкції (виконано першу і другу черги робіт), було вирішено оновити вигляд і розташованих поряд тротуарів. Для цього з бюджету міста виділили близько 3 мільйонів гривень.

Стараннями підрядної компанії за місяць було укладено 2 700 квадратних метрів плитки «Старе місто» та встановлено 59 напівсфер, які зробили територію повністю пішохідною і перекрили дорогу автомобілям, які не соромилися заїжджати на тротуар.

- Ми не лише зробили додаткову зручну зону для відпочинку людей, а й повністю убезпечили їх рух. Тут розташовано чимало кафе та магазинів, до яких автомобілісти під’їжджали напряму. Наразі це повністю пішохідна зона. А завдяки новій плитці та зеленим композиціям, висадженим «Зеленбудом», ця площа стала ще й чудовою прикрасою для нашого спального району, – зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району Олександр Пшеничний.