У Запоріжжі обговорили досягнення в реалізації Цифрової стратегії міста та розвиток ІT-технологій

19.09.2019 15:34

19 вересня в Агенції регіональних ініціатив відбувся круглий стіл на тему «Розвиток ІT-технологій у Запорожжі». Обговорювалися питання впровадження корисних електронних сервісів для запоріжців, розвитку ІТ-спільноти, проведення International IT Форуму та досягнення в реалізації Цифрової стратегії міста 2017-2020.

Директор комунального підприємства «Центр Управління Інформаційними Технологіями» Юрій Орєшкін розповів, що базові кроки стосовно впровадження інформаційних технологій у Запоріжжі зроблені. Зокрема це розробка нового порталу Запорізької міської ради, впровадження сервісів електронних петицій, громадського бюджету, контакт-центру «15-80», створення об’єднаної системи GPS-моніторингу та диспетчеризації комунального транспорту, «Розумні зупинки» тощо.

- На завершальній стадії програма «Безпечне місто», головна мета якої - підвищення рівня безпеки громадян. Завершується ремонт приміщень ситуаційного центру. Також наразі активно впроваджується електронний документообіг в органах місцевого самоврядування. Надалі ми плануємо створення цифрової стратегії міста 2.0. Вона буде розроблена з урахуванням думок містян, тож запрошуємо кожного долучитися до обговорення та взяти участь в опитуванні, яке пройде під час IT Форуму, - зазначив Юрій Орєшкін.

Організатор International IT Forum 2019 Артур Гарслян наголосив, що цього року IT Forum буде проведено в новому форматі. Головна тема - діджиталізація країни, бренд цифрової держави, який вперше буде презентовано під час форуму. Окрім цього, учасників заходу очікують лекції від відомих спікерів з усієї України та з-за кордону. Також буде організована експо-зона, де компанії типу Smart City Запоріжжя зможуть поспілкуватися з мешканцями та отримати корисну для себе інформацію, познайомити запоріжців та гостей міста зі своїми напрацюваннями та успішними продуктами. Організатори очікують не менше 12 тисяч відвідувачів. Захід відбудеться 27 вересня у виставковому центрі «Козак-палац».