Рятувальники «Кобри» показали, як вони борються з хімічним витоком

19.09.2019 16:40

Запорізька аварійно-рятувальна служба «Кобра» провела показові навчання. За легендою стався витік хімічних речовин на залізничній цистерні. Для відпрацювання ситуації залучили 6 рятувальників та машину зі спецтехнікою.

Працівники аварійно-рятувальної служби «Кобра» проводять навчання практично кожного місяця. Цього разу організували показові навчання для журналістів. Для легенди вибрали можливу для Запоріжжя ситуацію - викид хімічних речовин на залізничній цистерні. Ситуацію максимально наблизили до реальності. Все для того, щоб фахівці не втрачали навички і були готові до будь-яких форс-мажорів.

За легендою, рятувальникам надійшов сигнал про аварію, після чого вони обладнали автомобіль спеціальними апаратами для роботи на небезпечних хімічних об'єктах і вирушили на місце витоку. Всі дії проводили на території аварійно-рятувальної станції.

- Тренування проводяться, щоб відділення в разі виникнення надзвичайних ситуацій могло оперативно і за короткий час ліквідувати наслідки, бо під час викиду хімічних речовин йде отруєння навколишнього середовища, можуть постраждати люди. Треба бути готовими до будь-яких дій у непередбачених ситуаціях, - розповів командир 5-го відділення аварійно-рятувальної служби «Кобра» Павло Жуков.

За словами фахівців, хімічні витоки в Запоріжжі в реальному житті трапляються не часто. Однак подібні випадки все ж були. Такі аварії нерідко відбуваються під час транспортування залізничних составів.

Втім, найчастіше працівникам аварійно-рятувальної служби «Кобра» доводиться виїжджати на ліквідацію наслідків автомобільних аварій, руйнування будівель, вирішення побутових проблем.