Запорізькі підприємці вдосконалюють співпрацю з керуючими компаніями

20.09.2019 12:30

Шляхи взаємодії бізнесу з управителями багатоповерхівок стали основною темою обговорення на координаційній раді з питань розвитку підприємництва. А саме – перегляд процедури укладання договорів та переліку надаваних керуючими компаніями послуг.

До зустрічі у залі засідань ЗТПП приєдналися представники департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради, інспекції з благоустрою, керуючих компаній та бізнесу.

Більшість офісів розташовані на цокольних і перших поверхах багатоповерхівок, а отже мають разом з рештою місцевих жителів сплачувати за утримання будинку й прибудинкової території.

- За кожним нежитловим приміщенням закріплена територія, яку мають утримувати в належному санітарному стані. Враховуючи, що за інформацією підприємців виникають непорозуміння в процесі укладання договорів з керуючими компаніями, це питання було вирішено розглянути з залученням обох сторін та інспекції з благоустрою. Остання, у разі неналежного виконання зобов’язань, має право притягти підприємців до адміністративної відповідальності з подальшим стягненням штрафів, - зазначила директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила.

У свою чергу, представники бізнесу нарікають: до переліку послуг включені ті, що не надаються, але ж за них сумлінно сплачують. Також вимагають додаткових роз’яснень щодо заповнення вже згаданих договорів.

Комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» зокрема обслуговує житловий фонд Заводського, Вознесенівського та лівобережної частини Дніпровського районів. Директор Сергій Ращепкін закликав бізнес укладати індивідуальні договори з можливістю перегляду вартості тарифу.

- Серед складових, які входять до вартості тарифу, є такі позиції, як освітлення місць загального користування, під’їздів, втім 90% всіх нежитлових приміщень спільними входами не користуються. Тому ця послуга вилучається, як і обслуговування ліфтів. Так само і з прибиранням прибудинкової території, якщо підприємець у змозі впоратися сам, - додав Сергій Ращепкін.

У ході засідання обговорили й стан боротьби з таємним викраденням чужого майна, яке використовується для здійснення підприємницької діяльності. Представники Національної поліції повідомили, що за всіма фактами порушені кримінальні провадження.