В Олександрівському районі працюють над створенням карти розповсюдження амброзії

20.09.2019 17:00

Сьогодні, 20 вересня, в Олександрівській районній адміністрації відбулася нарада під головуванням очільника району Валерія Мостового, на якій обговорювалися проблеми та ефективність боротьби з карантинними рослинами. У нараді також взяли участь представники «Зеленбуду», ОСББ і ЖБК, керуючих компаній, громадськості.

- У боротьбі з карантинними рослинами районна адміністрація робить ставку на співпрацю з об’єднаннями співвласників будинків, комунальними підприємствами і громадськістю. Це тривала і комплексна робота з застосуванням усіх методів – хімічного, механічного і фітоценотичного. Є певні успіхи, є проблеми, особливо з приватним сектором, який ще досить мляво протистоїть розповсюдженню карантинних рослин. Але на наступний рік маємо намір збільшити обсяги роботи, і таким чином збільшити площі, вільні від амброзії, - наголосив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Згідно з планом фінансування на 2020 рік, в Олександрівському районі має бути виділено на хімічний метод боротьби з карантинними рослинами майже 2 млн гривень з обсягом роботи на 23416 кв. м; на фітоценотичний метод – близько 395 тис. грн (2512 кв. м); на механічний метод у дворах – 792 тис. грн (350 тис. кв. м); на механічний метод на незакріплених територіях – понад 1,43 млн грн (572 тис. кв. м).

Для ефективного розподілу коштів і зусиль буде створена карта розповсюдження карантинних рослин у районі. Валерій Мостовий закликав учасників наради усією громадою збирати дані для цієї карти. Інтерактивна робота вже виправдала себе, коли жителі району повідомляли про осередки розповсюдження амброзії і на гарячу лінію в райадміністрацію, і на її сторінку у Фейсбуці, і в контакт-центр 1580. Це дало змогу оперативно реагувати і не давати алергенній рослині розмножуватися.