Запоріжці менше платитимуть за вивезення сміття

23.09.2019 12:20

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету, яке пройшло під головуванням міського голови Володимира Буряка. До порядку денного були включені питання, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста – громадського транспорту, освіти, охорони здоров’я, ЖКГ і так далі. Одне з них – зниження вартості вивезення сміття як у приватному секторі, так і в багатоповерхівках.

Було внесено зміни до рішення виконавчого комітету про встановлення тарифів на послуги з вивезення сміття, які надає ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Було зменшено вартість вивезення одного кубічного метру твердих побутових відходів. Після проходження всіх передбачених законодавством процедур рішення вступить у силу вже у жовтні.

У результаті запоріжці платитимуть менше за вивезення сміття. Зменшення складе для багатоквартирних будинків 32 копійки на місяць з однієї людини. Для приватного сектора – 33 або 34 копійки (у будинках з газовим чи пічним опаленням).

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у разі виникнення додаткових підстав для зниження вартості вивезення сміття виконавчий комітет знову повернеться до цього питання.