У Запоріжжі затвердили заходи щодо протидії поширенню наркоманії

23.09.2019 12:50

У Запоріжжі активізована протидія розповсюдженню наркоманії, боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів. У ній беруть участь не лише правоохоронці, а й органи місцевого самоврядування, представники установ освіти, медицини, громадськість. Однак до останнього час у місті не було єдиної програми заходів з протидії такому негативному явищу як наркоманія та розповсюдження наркотиків. Сьогодні відповідну програму затвердили на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Проблема боротьби з розповсюдженням наркотичних речовин є актуальною не лише для Запоріжжя. Розуміючи її важливість, органи місцевого самоврядування координують роботу виконавчих органів, комунальних підприємств у цьому напрямку. Проводяться рейди з ліквідації написів, які рекламують наркотики. Ведеться інформаційно-роз’яснювальна робота, у тому числі у закладах освіти, охорони здоров’я. Організована співпраця з правоохоронцями та представниками громадськості.

За дорученням міського голови Володимира Буряка було розроблено єдиний план заходів, який винесено на затвердження виконкому. Мета документу – узагальнити всі напрямки діяльності у сфері боротьби з розповсюдженням наркотиків.

- За дорученням Президента України Володимира Зеленського робота у цьому напрямку активізувалася. Сьогоднішній проєкт рішення – результат тієї роботи, яка велася останнім часом. Всі напрацювання вирішено об’єднати в одному документі, - зазначив Володимир Буряк.

Учасники засідання виконкому підтримали запропонований проект рішення.