У Запоріжжі стартував аматорський футбольний турнір Metalurg Children's Cup

23.09.2019 13:37

Урочисте відкриття змагань та відбіркові матчі серед школярів Вознесенівського району відбулися на оновленому стадіоні міської гімназії № 71 (пр. Маяковського, 8). Організатори заходу - МФК «Металург» спільно з ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій», департаментом спорту, сім’ї та молоді, а також Запорізької міською федерацією футболу.

До участі долучилися збірні команди 8-10 класів 12 шкіл Вознесенівського району з-поміж 18 наявних. Загалом більше сотні юних запоріжців, які мають хист до футболу.

Metalurg Children's Cup – це футбольний турнір для школярів-аматорів, який покликаний надати їм можливість проявити себе, роззнайомитися з професіоналами зі світу футболу, отримати оцінку та рекомендації від тих, хто досягнув висот у цьому спорті. 

- Відкриття змагань відбудеться на всіх оновлених стадіонах міста, де будуть визначені переможці. Далі лідери районів розіграють між собою головний кубок турніру на "Славутич-Арені". Переможець отримає головний приз – подорож до Європи, - розповів куратор проекту Metalurg Children's Cup Дмитро Щербаков.

До урочистого відкриття заходу й старту змагань приєднався заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Я вважаю, що всі програми і проєкти, які спрямовані на залучення дітей до здорового способу життя і спорту – це впевнений крок у майбутнє. Футбол - гра мільйонів, це найпопулярніший вид спорту і дійсно дуже приємно, що ми разом із соціально відповідальним бізнесом гуртуємо дітей. Сама суть турніру відповідає потребам сучасного спорту. Діти між собою спілкуватимуться, тож до секцій футболу чи інших приєднаються 100-200-300 юних запоріжців. Це наша головна мета, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Наступні змагання відбудуться у Хортицькому районі 25 вересня та завершаться у Шевченківському. Фінал футбольного турніру Metalurg Children's Cup припаде на 16 жовтня. Місце проведення - стадіон «Славутич-Арена».