Володимир Буряк доручив відновити рух транспорту на проспекті Металургів 7 жовтня

24.09.2019 11:35

Капітальний ремонт зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів наближається до завершення. Підрядники вже вклали нові труби, виконали засипку. Завтра розпочнуть готувати основу під укладання асфальту. Сьогодні хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

У серпні розпочалися роботи з капітального ремонту зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів. Причина – необхідність попередити кризову ситуацію, яка могла через аварійний стан каналізації призвести до підтоплення та руйнування дороги і прилеглих будинків.

- Просадка на цій ділянці виникла вже давно. Вона підійшла до будинку, який тут знаходиться. Тому було необхідно вирішити це питання, щоб не допустити руйнування будинку. Тобто головне завдання було забезпечити безпеку мешканців, відновивши зливову каналізацію, - сказав Володимир Буряк.

Для виконання ремонту було перекрито рух транспорту на вказаній ділянці. При цьому спочатку підрядники наголошували, що для виконання робіт буде потрібно до 5 місяців. Але з цим не погодився міський голова Володимир Буряк, який взяв під особистий контроль реалізацію цього проєкту. Було поставлене завдання – завершити капітальний ремонт до 10 жовтня.

Сьогодні міський голова провів на об’єкті чергову виїзну нараду. Підрядники, представники КП «Управління капітального будівництва» відзвітували про хід робіт. Запевнили, що поставлене завдання буде виконане. Адже труби вже вкладені, обладнані зливові колодязі. Здійснено засипку ями. Наступний етап – підготовка основи під асфальтування, яка почнеться вже завтра. Розпочато укладання плитки на тротуарі та встановлення бордюрів. Також буде вкладено асфальт, відновлено контактну тролейбусну мережу і так далі.

Після завершення всіх робіт цей об’єкт також отримає технічну документацію. У ній буде вказано місця проходження всіх мереж, виконані роботи, використані матеріали та інше.

- Роботи були розпочаті 13 серпня. 5-6 жовтня вони мають бути завершені. Вже завтра підрядник розпочне готувати основу під укладання асфальту. Також відновлять контактну мережу, виконають асфальтування. Це дозволить вже з понеділка, 7 жовтня, відновити тут рух транспорту, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також подякував підприємцям, об’єкти яких розташовані на цій ділянці. Вони за власний кошт здійснять підключення дощеприймальників, розташованих на тротуарах біля їх торгових точок, до зливової каналізації. У результаті під час дощів на тротуарах не буде накопичуватися вода. Також вони пообіцяли привести вивіски своїх об’єктів у відповідність до вимог «Коду міста».

Міський голова прокоментував результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"