У міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги впроваджують новітні технології лікування пацієнтів

24.09.2019 16:20

Одне з найскладніших відділень у закладі – реанімаційне при нейрохірургічних патологіях. Тут отримують допомогу пацієнти з травмами головного мозку, хребта, а також ті, які перенесли інсульт.

У палатах інтенсивної терапії лікуються важкохворі, які потребують тривалої реабілітації та дбайливого догляду з боку медиків. Загалом нейрохірургічне відділення розраховане на 50 ліжко-місць. На їх базі планується розвинути інсультний центр – придбати ангіограф і виконати якісний ремонт операційної, де він буде встановлений.

- Це сучасне медичне обладнання, яке рятує життя пацієнтів не тільки при інсультах, а й інфарктах. Це два вагомих напрямки, які згідно з вимогами Національної служби здоров’я мають бути впроваджені у лікарнях інтенсивного лікування. Тож, велика подяка депутатам міськради і міському голові за сприяння у виділення коштів на таке оновлення. – розповів головний лікар Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Дмитро Івченко.

У відділенні нейрохірургії життя пацієнтів рятують при інсультах головного мозку - ішемічних та геморагічних, які можуть статися у будь-який час доби і потребують невідкладної допомоги. Для цих випадків у лікарні обладнаний реанімаційний блок інтенсивної терапії. Тут виконуються мікронейрохірургічні втручання.

Впродовж 3-х попередніх років в операційній була оновлена апаратура – придбаний мікроскоп, 2 електронні оптичні перетворювачі, ендоскопічні стійки, нейромонітор, ультразвукові відсоси, мікроінструменти та апаратура для їх стерилізації. А також засоби, які дозволяють знизити рівень травматичності операції і сприяють швидшому одужанню пацієнта і його реабілітації.

- Серед досягнень за останній рік - оснащення ліжко-місць інтенсивної терапії, проведення операцій на судинах головного мозку. Наразі вже виконано 10 таких втручань. Підвищено й технологічний рівень операцій на хребті, а також задіяні болегамівні методи – зокрема це радіочастотна апаратура, яка дозволяє блокувати больові імпульси у місцях чутливих нервів, - розповів завідувач відділенням нейрохірургії Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Дмитро Івахненко.