У Заводському районі методом гідросівби облаштовують газони біля шкіл

24.09.2019 16:30

Працівники КРБП «Зеленбуд» озеленили ділянку вздовж вулиці Радіаторної, біля 67-ї школи. У Запоріжжі цим методом створення трав’яного покриття комунальники користуються вже кілька років. До того ж він є ефективним у боротьбі з карантинними рослинами, зокрема амброзією, і називається фітоценотичним.

- Ми завершуємо цьогорічну програму боротьби з карантинними рослинами, у тому числі з амброзією.  Спеціальною сумішшю обробили 3 тис. кв. м біля навчальних закладів. Минулого року по вулиці Радіаторній був виконаний ремонт тротуару, логічним продовженням благоустрою території біля 67-ї школи стало облаштування газону, щоб тут не росли амброзія та інші карантинні рослини, - розповів голова Заводської районної адміністрації Андрій Баєв.

Також фітоценотичним способом буде засіяний газон біля 47-ї школи, там вже підготовлена для нього територія. За сприятливої погоди ще півгектара території в Заводському районі буде оброблено хімічним методом, та близько 10 гектарів бур’янів та карантинних рослин будуть викошені.