У Запоріжжі розвивають креативні території

25.09.2019 10:10

24 вересня в Агенції регіональних ініціатив обговорили реалізацію нового міського проєкту «Територія культурного розвитку».

Його ідея - наповнити масовими заходами парки і сквери в кожному районі міста, проводити тематичні конкурси, майстер-класи та концерти.

Протягом літа було проведено кілька десятків заходів просто неба в межах цього проєкту. Серед учасників: районні бібліотеки, центр денного перебування людей похилого віку, позашкільні заклади, спортивні школи, дизайнери з показами колекцій, аніматори.

- Ми займаємося профорієнтацією дітей, допомагаючи їм визначитися з майбутньою професією. Крім того, в кожному районі повинні з'явитися комфортні зони відпочинку і кожну з них хочеться розвивати, - розповіла координатор проєкту, заступник директора Інституту розвитку міста Саодат Усмонова.

Надалі організатори планують створити такі місця креативності в кожному районі міста, зі своєю сценою та апаратурою.

- Це пілотний проєкт, але ми хочем зробити його постійним. Учасники займаються постановкою заходів самі, ми допомагаємо тільки організаційно. А також матеріальними складовими: тканинами, папером тощо. Практично на кожному заході проєкту було близько 200 запоріжців, а значить у нього гарний старт і потрібно в майбутньому тільки нарощувати потенціал, - зазначила директор міського Міського палацу дитячої та юнацької творчості Людмила Маринюк.

Черговий захід відбудеться вже 28 вересня.