Районні адміністрації Запоріжжя співпрацюють з сільським радами у боротьбі з карантинними рослинами

25.09.2019 10:26

Одним із важливих питань у боротьбі з карантинними рослинами для районних адміністрацій є санітарний стан прилеглих територій, які не належать до меж Запоріжжя. Адже концентрація пилку за межами міста значно перевищує запорізькі показники.

У Хортицькому районі доволі багато територій, які підпорядковані Долинській сільській раді. Наведення порядку на цих землях потребує постійної співпраці з балансоутримувачами.

24 вересня голова Хортицької районної адміністрації Олександр Пшеничний спільно з керівником Дніпровського району Віталієм Змієнком провели нараду з питання боротьби з карантинними рослинами на суміжних територіях районів та підтримання їх належного санітарного стану. До участі у заході долучились представники Запорізької районної державної адміністрації.

Під час обговорення проблеми було прийняте рішення проводити спільний контроль за покосом карантинних рослин та бур'янів на територіях, які межують з землями районів міста. Крім того, представники міської влади планують звернутися до депутатів обласної ради з проханням прийняти відповідну програму боротьби з амброзією на наступний рік і виділити кошти для цього.