В Олександрівському районі продовжують боротися з карантинними рослинами

25.09.2019 14:20

Черговий об’єкт – зелена зона по вулиці Шкільній.

Ця територія підпорядковується КРБП «Зеленбуд» разом із 14 скверами, 2 парками та іншими зеленими зонами в Олександрівському районі. Тож саме силами комунальників тут проводяться роботи з покосу амброзії та інших бур’янів. Цей етап - підготовчий, наступний крок – гідросівба.

Подібні роботи тривають в усьому Олександрівському районі. Спільно з комунальниками та управляючими компаніями представники районної адміністрації опрацьовують усі місця, які вказують у зверненнях городяни.

Цього року на покіс карантинних рослин в Олександрівському районі адміністрацією виділено 696 тисяч гривень, ще 190 тисяч – на гідросівбу та 100 тисяч на застосування хімічного методу.

- Активна робота триває, вже чимало місць проростання карантинних рослин опрацьовано. Районна адміністрація бере на себе всі зелені зони, які не підпорядковуються «Зеленбуду» чи управляючим компаніям. Таких територій залишилось не так багато, тож до середини жовтня план зі знищення амброзії та інших бур’янів ми виконаємо остаточно, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.