Володимир Буряк повідомив про ремонт злітно-посадкової смуги та відкриття нових рейсів

25.09.2019 13:43

Запорізький аеропорт отримає майже 68 мільйонів гривень з бюджету міста на виконання робіт з капітального ремонту злітно-посадкової смуги. Роботи йдуть згідно з графіком. Виділення коштів дозволить виконати графік розрахунків з підрядником. При цьому загальна вартість проєкту та обсяги фінансування не змінюються. Рішення про виділення коштів має бути прийняте на сьогоднішній сесії Запорізької міської ради.

Сьогодні проходить 43-я сесія Запорізької міської ради. Планується розглянути кілька десятків проєктів рішень, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. На початку сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на найбільш важливих питаннях, які необхідно підтримати.

Одне з них – виділення майже 68 мільйонів гривень для оплати робіт з капітального ремонту злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». З 2 вересня аеропорт був закритий для проведення робіт. Зараз ремонт іде у відповідності з графіком.

Загалом буде відремонтовано близько 55 тисяч квадратних метрів злітно-посадкової смуги. Також ремонтують руліжну доріжку і перон аеропорту. Все це частина єдиної міської програми розвитку запорізького аеропорту. У рамках її виконання завершується будівництво нового пасажирського терміналу. Оновлюється радіотехнічне та світлосигнальне обладнання.

- Роботи йдуть згідно з графіком. За домовленістю з підрядником не пізніше 15 жовтня ремонт має бути завершений. Також буде отримано всі дозволи Державіаслужби для відновлення роботи злітно-посадкової смуги, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що після відновлення роботи аеропорту буде відкрито ще три додаткових рейси. Їх обслуговуватиме український лоукост SkyUp. Наприкінці жовтня – до Києва та ОАЕ. У листопаді – до Тель-Авіва.

- Зокрема рейс до Києва буде так званим бюджетним. Вартість квитків складатиме від 500-600 гривень. Це буде значно дешевше, ніж вартість залізничних квитків до Києва, - заявив Володимир Буряк.