Місто допоможе комунальному транспорту, Муніципальній аварійній службі та ОСББ

25.09.2019 14:00

Виділення додаткових 30 мільйонів гривень з бюджету міста КП «Запоріжелектротранс». Збільшення коштів на фінансування Муніципальної аварійної служби. Ці питання мають бути затверджені на сьогоднішній сесії Запорізької міської ради. На цьому наголосив міський голова Володимир Буряк.

Робота громадського транспорту – одна з найбільш важливих сфер міського господарства. Стосується це і перевезень пільгових категорій населення. У Запоріжжі основне навантаження з перевезення пільговиків припадає на «Запоріжелектротранс». Місто у свою чергу надає підприємству фінансову підтримку, адже державний бюджет вже кілька років не компенсує пільгові перевезення.

- Необхідно виділити 30 мільйонів гривень «Запоріжелектротрансу». Адже це підприємство виконує у повному обсязі зобов’язання з перевезення пільгових категорій пасажирів, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, згідно з законодавством місто могло б переглянути питання безкоштовного перевезення пільгових категорій, зменшивши навантаження на бюджет. Однак міська влада вже кілька років продовжує фінансувати пільговий проїзд.

Наступний напрямок фінансової допомоги – підтримка Муніципальної аварійної служби. На її утримання необхідно передбачити додатково 6 млн. грн, які також будуть спрямовані на виплату зарплати.

Свого часу за дорученням міського голови Володимира Буряка було прийняте рішення, що місто продовжить фінансувати Муніципальну аварійну службу. Це дозволило стримати зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема обслуговування будинків та прибудинкових територій. В іншому випадку витрати на утримання подібної аварійної служби були б включені у тариф. У результаті зростання тарифів лягло б на плечі громадян.

Продовжиться у Запоріжжі і реалізація програми компенсації за рахунок бюджету міста відсотків за теплими кредитами для ОСББ та ЖБК, які впроваджують енергоефективні заходи в своїх будинках.

- Розглянемо питання про виділення додаткових коштів на покриття відсоткових ставок за так званими теплими кредитами. Тим самим допоможемо ОСББ, ЖБК зменшити фінансове навантаження в реалізації енергозберігаючих проєктів, - відзначив Володимир Буряк.

Програма користується великим попитом. Через це додатково планується виділити 500 тисяч гривень на компенсацію відсотків.