Запорізькі школи підключать до системи «Безпечне місто»

25.09.2019 14:35

У Запоріжжі продовжується впровадження програми «Безпечне місто», спрямованої на підвищення безпеки громадян. Черговий етап – підключення до системи запорізьких шкіл. Перший крок у цьому напрямку зроблять сьогодні - виділять кошти на проєкт встановлення камер у 7 запорізьких школах.

Виступаючи на сесії, міський голова Володимир Буряк наголосив, що у Запоріжжі вже кілька років впроваджується програма «Безпечне місто». Тепер планується реалізувати пілотний проєкт системи «Безпечне місто», і треба передбачити кошти на проєктні роботи для встановлення камер відеоспостереження у 7 запорізьких школах.

- Не така вже велика сума - трохи більше 300 тисяч гривень - дозволить нам виконати проєктування. Після встановлення камер оцінимо ефективність роботи системи для шкіл. Впевнений, що ефект буде, після цього продовжимо поступово підключати до системи інші навчальні заклади, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, вже встановлено понад 200 сучасних відеокамер. Завершується створення ситуаційного центру для обробки та аналізу інформації. Тепер до проєкту вирішено приєднати і запорізькі школи.

Спеціалісти відзначають, що підключення шкіл до системи «Безпечне місто» має підвищити рівень безпеки для школярів та колективів навчальних закладів.