Місто профінансує роботу мобільної екологічної лабораторії

25.09.2019 15:14

Наприкінці минулого року на умовах співфінансування обласного та міського бюджетів у Запоріжжі придбали мобільну екологічну лабораторію для Запорізького обласного лабораторного центру. Однак до цього часу лабораторія не працювала через відсутність коштів для забезпечення її роботи. У ситуацію втрутився міський голова Володимир Буряк, доручивши підготувати рішення про фінансування роботи лабораторії з бюджету міста.

Мобільна екологічна лабораторія перебуває на балансі Запорізького обласного лабораторного центру, який знаходиться у підпорядкуванні Міністерства охорони здоров’я.

В бюджеті центру відсутні кошти на забезпечення роботи лабораторії. Сьогодні сесія розгляне рішення про виділення коштів з бюджету міста. Документ був підготовлений управлінням з питань екологічної безпеки міської ради за дорученням міського голови Володимира Буряка.

- Прошу підтримати виділення з бюджету міста близько 576 тисяч гривень, щоб лабораторія змогла працювати. Ці кошти підуть на закупівлю пального, страхування обладнання лабораторії, яка буде контролювати стан атмосферного повітря, - наголосив Володимир Буряк.