У Шевченківському районі Запоріжжя тривають роботи з оптимізації мережі теплопостачання

26.09.2019 16:13

Фахівці концерну «Міські теплові мережі» виводять з експлуатації стару котельню в дитячому дошкільному закладі за адресою вул. Молочна, 33 та приєднують її до котельної школи №64. Роботи виконуються в рамках інвестиційної програми та підготовки до опалювального сезону.

Як розповів директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «Міські теплові мережі» Ростислав Лапицький, завдяки реалізації проєкту економія концерну на природному газі та електроенергії складе близько 36 тис. грн на рік.

- Теплова потужність котельної у навчальному закладі № 64 по вул. Молочній, 36 розрахована на подачу теплоносія на обидва об’єкти. Передбачено прокласти сумарно близько 300 метрів енергоефективного предізольованого трубопроводу. Вартість робіт складає 700 тис. грн. Проєкт планується завершити до 10 жовтня, - зазначив Ростислав Лапицький.

Котли у старій котельні дитячого садка вичерпали свій термін експлуатації та потребувала значних зусиль в обслуговуванні. Нові котли, встановлені на території школи, здійснюватимуть автоматичну подачу тепла залежно від температури повітря. Також будуть замінені запірна арматура, насоси.

Крім того, в рамках інвестиційної програми планується реалізувати проєкт в Олександрівському районі по вул. Українській. Підготовка до нового опалювального сезону триває у всіх районах міста.