У Запоріжжі представили програму 3rd Zaporizhstal Half Marathon

26.09.2019 18:15

У Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя відбулась презентація третього запорізького напівмарафону «Zaporizhstal Half Marathon». На головному біговому старті міста організатори - компанія Run Ukraine - очікує понад 2 тисячі учасників з різних міст України та з-за кордону.

Вже втретє у Запоріжжі відбудеться традиційна спортивна подія міжнародного класу. «Zaporizhstal Half Marathon» є одним із шести етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти у п’яти містах України.

Напівмарафон відбудеться у Запоріжжі 20 жовтня. Переможці та призери забігів отримають грошові винагороди та пам’ятні призи. Загальний призовий фонд змагань - 124 тисячі гривень.

- Ми вже сьогодні маємо заявки від учасників з 7 країн та розуміємо, що до Запоріжжя приїде більш ніж тисяча учасників-гостей. Захід проходить за підтримки Запорізької міської ради. До речі, сьогодні відбулася зустріч з міським головою Володимиром Буряком, на якій ми обговорювали проблемні питання, які виникають у зв’язку з ремонтом греблі ДніпроГЕС. Ми сподіваємося, що до 20 жовтня ремонті роботи будуть закінчені, і захід відбудеться з найменшими незручностями для містян, - розповів генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черницький.

Маршрут запорізького напівмарафону є родзинкою, заради якої його відвідує все більша кількість учасників. Траса основної 21-кілометрової дистанції пролягає крізь ключові історичні місця. Бігуни матимуть змогу побачити мальовничі види на ріку Дніпро, пробігаючи через мости Преображенського та греблю ДніпроГЕС, острів Хортиця. Маршрут дистанції на 10 км пролягатиме тільки лівим берегом через Набережну магістраль. Також відбудуться забіги на 4,2 км та дитячі на 1 км, 500 та 100 м. Старт і фініш учасників - у центрі міста на бульварі Шевченка.

- Для Запоріжжя дуже почесно приймати вже третій Zaporizhstal Half Marathon. Це вагома складова спортивного туризму та масштабне свято спорту. Не обов’язково брати участь у дистанціях, кожен запоріжець може відвідати спортмістечко та підтримати бігунів, зазначив директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк.

На час проведення марафону буде частково обмежено рух вулицями Запоріжжя. Трасу напівмарафону розбито на «умовні» ділянки, рух транспорту на яких відновлюватиметься одразу після того, як бігуни їх подолають. Рух з лівого берега на правий і назад буде обмеженим лише годину з 9 до 10 ранку. На греблі ДніпроГЕС працюватимуть 3 смуги з 4-х. До 9.00 функціонуватимуть мости Преображенського, а з 10.00 повністю розблокується рух на греблі. З 11.15 буде відновлено рух мостами Преображенського.

Зареєструватися для участі в «3nd Zaporizhstal Half Marathon» та обрати дистанцію можна на сайті події zphalfmarathon.org.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував проведення напівмарафону на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». Відзначив, що сьогодні зустрівся з організаторами заходу. Головна тема обговорення – як максимально мінімізувати незручності для запоріжців через часткове перекриття руху.

«Прошу в запоріжців трохи терпіння в день напівмарафону – будь ласка, сплануйте пересування містом у першій половині дня заздалегідь, а ще краще, приходьте на бульвар Шевченка підтримати бігунів, яких, до речі, буде більше двох тисяч!», - написав Володимир Буряк.