Запорізькі студенти презентували проєкт, який став одним з переможців конкурсу «Startup Fest-2018»

26.09.2019 17:00

Цей фестиваль - масштабний захід нового формату, покликаний допомогти майбутнім підприємцям зробити правильні кроки на шляху від ідеї до власного бізнесу.

Одні з учасників минулорічного фестивалю – студенти Запорізького національного технічного університету. Їх ідея, яка полягає в створенні спеціальної програми, що допомагатиме студентам та працівникам проходити навчання у віртуальній реальності, вже втілена в життя.

- Проєкт «Sun Box – реальна віртуальність» може допомогти в підготовці операторів важкого виробництва. За допомогою цієї програми студенти або спеціалісти-початківці зможуть безпечно та без ризику підготуватися до майбутньої професії. Наприклад, можна буде працювати з будь-яким дороговартісним обладнанням, не маючи його в реальному житті поруч, але він буде в нашій програмі, - розповідає один з авторів проєкту, студент Запорізького національного технічного університету Денис Кобзєв.

Минулоріч представники ЗНТУ завоювали на фестивалі «Startup Fest» друге місце й отримали грошовий грант на реалізацію своєї програми.

- Ми зустрічаємося вже з другим нашим переможцем і знову бачимо, що маючи гарну ідею, отримати гроші на її реалізацію - не проблема. Особливо, якщо в місті існує такий фестиваль стартапів. Він може стати першим, але дуже важливим кроком для подальшої реалізації себе в бізнесі, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

Цьогоріч «Startup Fest» відбудеться 29 листопада. Зареєструватися для участі можна за посиланням: http://startupfest.in.ua/.

Концепція Другого фестивалю «Startup Fest» передбачає залучення до участі в ньому більшої кількості відомих експертів. На виставці представлять реалізовані та успішні стартап-проєкти, сучасні методи і технології розвитку інтелекту. У фестивалі візьмуть участь представники навчальних центрів, STEM-освіти, хаби, стартап-акселератори, міжнародні організації з підтримки бізнесу, інвестиційні фонди, фінансові організації. Ділова частина заходу включатиме майстер-класи, бізнес-квести від провідних вітчизняних та європейських спікерів.

Також в 6 разів збільшено призовий фонд конкурсу стартапів. Переможці конкурсу будуть визначатися за двома категоріями: інноваційні стартапи та соціальні стартапи, і отримають грошову винагороду у кожній з категорій у сумі: 1 місце - 60 тис. грн, 2 місце – 30 тис. грн, 3 місце – 20 тис. грн. Організатори запрошують запоріжців та гостей міста подавати свої ідеї та реалізовувати їх задля прискорення інноваційного та прогресивного розвитку Запорізького краю.