Посла Вірменії зацікавив досвід Запоріжжя у збиранні трамваїв та придбанні великих автобусів

26.09.2019 16:47

Збирання запорізьких трамваїв. Закупівля великих автобусів. Діяльність вірменського національно-культурного товариства у Запоріжжі. Саме цими питаннями зацікавився Надзвичайний та Повноважний Посол Вірменії в Україні Тігран Сейранян. Вони обговорювалися під час сьогоднішньої зустрічі міського голови Володимира Буряка з Послом Вірменії.

Міський голова зустрівся сьогодні з Надзвичайним і Повноважним Послом Вірменії в Україні Тіграном Сейраняном. Обговорили перспективи співробітництва Запоріжжя з містами Вірменії, діяльність вірменського національно-культурного товариства у нашому місті та багато іншого.

- Дуже радий, що до Запоріжжя приїхав Посол Вірменії. Зазвичай до нас приїжджають лише посли західних країн. У той же час цікаво зрозуміти, що відбувається у таких країнах як Вірменія, - зазначив Володимир Буряк.

Під час зустрічі Володимир Буряк розповів про ситуацію у Запоріжжі, розвиток міського господарства, основні галузі економіки міста. Окремо зупинився на перспективах запорізького аеропорту та комунального громадського транспорту, програмах «Запорізький трамвай» та «Безпечне місто», відкритті нових авіаційних рейсів, завершенні реконструкції проспекту Маяковського.

- Особливо у Вашій розповіді зацікавив досвід збирання у Запоріжжі власних трамваїв. На жаль, у Єревані всі трамвайні лінії вже ліквідовані. Також було б цікавим вивчити досвід Вашого міста з придбання великих автобусів, зараз перед муніципалітетом Єревана стоїть завдання оновлення автопарку, - сказав Тігран Сейранян.

Також гостей з Вірменії зацікавили перспективи економічного і регіонального співробітництва Запоріжжя з містами Вірменії. Окремо Посол Вірменії відзначив, що у Запоріжжі активно підтримують діяльність національно-культурних товариств, у тому числі й вірменського.