У програмі «Черговий по місту» обговорювали рішення сесії міської ради, завершення великих ремонтів та цифрову стратегію Запоріжжя

27.09.2019 12:58

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 26 вересня до студії завітав перший заступник міського голови Сергій Мішок. Він відповів на питання, що турбують запоріжців. Їх можна було задати, зателефонувавши до студії, чи через Фейсбук.

Традиційно на початку передачі Сергій Мішок розповів про важливі події останнього тижня.

- Тиждень був насиченим - відбулось засідання виконавчого комітету, 43-я сесія міської ради. Було прийнято цілу низку важливих для Запоріжжя рішень. Серед них запуск нового маршруту для мешканців Осипенківського району, профілактика та боротьба з розповсюдженням наркотичних засобів, зменшення тарифів на вивіз сміття тощо, - зазначив перший заступник міського голови.

Розповідаючи про рішення, прийняті на засіданні виконавчого комітету, Сергій Мішок наголосив, що враховуючи затори у часи пік на греблі, транспорт вранці виїжджає з правого берега, а повернутись не може. Така ж проблема і з лівим берегом у вечірні години пік. Тому було прийняте рішення збільшити кількість маршрутів на відповідних напрямках у вранішній та вечірній час, щоб забезпечити вивіз пасажирів. Зокрема новий маршрут №76а «Завод «Запоріжкабель» – пр. Металургів» має покращити перевезення мешканців Верхньої Хортиці.

Не менш важливими є заходи, які міська влада вживає щодо профілактики та боротьби з розповсюдженням наркотичних засобів. Це й замальовування наркографіті на стінах будівель, за яке взялись не лише співробітники районних адміністрацій, а й молодь та небайдужі запоріжці. Також, задля безпеки та захисту, у тому числі від наркоманії, у запорізьких школах запроваджують пілотний проєкт системи «Безпечне місто». В 7 навчальних закладах міста будуть встановлені камери відеоспостереження.

Також Сергій Мішок розповів про вихід на фінальну стадію робіт на перехресті проспектів Соборного та Металургів. За дорученням міського голови Володимира Буряка рух на цій ділянці має бути відновлено 7 жовтня. Крім того, за домовленістю з підрядником не пізніше 15 жовтня має бути завершений ремонт злітно-посадкової смуги запорізького аеропорту. На оплату цих робіт на останній сесії було виділено майже 68 мільйонів гривень. Майже одразу після її відкриття з Запоріжжя буде запущено три нових рейси українського лоукоста SkyUp – до Києва, Тель-Авіва та ОАЕ.

Окремо Сергій Мішок розповів про старт реєстрації на конкурс бізнес-ідей «Startup Fest», який відбудеться у Запоріжжі 29 листопада. Переможці минулорічних змагань отримали грошові винагороди на реалізацію своїх ідей. Також 27 вересня місто приймає International IT Forum 2019, на якому вперше буде презентовано цифрову стратегію держави.

На завершення перший заступник міського голови відповів на чимало питань глядачів програми «Черговий по місту».