У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Кращий опікун року»

27.09.2019 17:20

Святковий гала-концерт та церемонія нагородження пройшли на сцені міського Палацу дитячої та юнацької творчості напередодні Дня усиновлення, що відзначатиметься 30 вересня. Всього до участі в конкурсі долучилися 40 родин.

Цьогоріч захід пройшов вже вчетверте. Переможців журі визначило таким чином. У номінації «Родина талантів» третє місце посіла родина Ольги Корнійчук, друге – Лади Притули, перше місце – у Ігоря та Олени Кулінків.

У номінації «Креативна родина» третє місце виборола опікунська сім’я Ірини Павленко, друге – Алли Кулак, перше місце – родина Світлани Іванченко.

У номінації «Спортивна сім’я» третє місце посіла родина Анатолія Малого, друге місце – Юлії Хоін, а перемогла сім'я Наталії Циганенко.

Усі переможці отримали в нагороду грамоти виконавчого комітету міськради та цінні подарунки – побутову техніку, придбану за підтримки ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій». Також учасники отримали призи від інших партнерів конкурсу.

Головна інтрига – Гран-прі. З 10 по 20 вересня тривало голосування на сторінці служби у справах дітей у Фейсбуці. За перемогу змагалися 38 родин. Приз і звання «Народний опікун» дісталися Анатолію Малому.

- Більше 600 лайків отримав ролик цієї родини у сомережах. Отже є підтримка, є відгук, це свідчить про те, що люди долучаються до популяризації сімейних форм виховання, - зазначила начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Чоловік разом з дружиною взяв під опіку 8-річного онука Максима 4 роки тому. Розповів, що конкурс допоміг родині стати більш згуртованою та дружньою. Хоча цього року участь у заході взяли вперше, - додав володар Гран-прі Анатолій.

До урочистої церемонії нагородження приєднався керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

- В Україні є гарне, щире, сімейне свято - День усиновлення. Дуже радісно, що у місті Запоріжжі розвивається така добра справа, як усиновлення й опікунство. Є відповідальні люди, які зважилися на такий серйозний крок, взявши дитину під опіку, або усиновивши ії. Це неймовірна радість і для тих, хто став батьками, і, безумовно, для дітей, - розповів Роман Омельянович.