У Запоріжжі невідомі систематично псують сміттєві баки

30.09.2019 12:50

У Запоріжжі не припиняються випадки вандалізму стосовно сміттєвих контейнерів. З початку року було спалено 99 контейнерів, ще 5 були вкрадені. Вартість одного контейнера складає близько 9 тисяч гривень.

Зіпсовані та поламані баки відновлюють у ремонтній майстерні ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Ремонтом займається бригада з 4 фахівців. Нещодавно підприємство придбало нову машину «газель» для мобільної бригади. Ремонтники виїжджають в усі райони міста та замінюють несправні частини безпосередньо на контейнерних майданчиках. Серед найчастіших пошкоджень - підпали та несправність коліс. Найбільше потерпають сміттєві баки в Заводському районі.

- На жаль, ми дуже часто фіксуємо випадки підпалу контейнерів для твердих побутових відходів. Від звичайного недопалка пластиковий контейнер загорітися не може, тож, вірогідніше, їх навмисне підпалюють. Наші спеціалісти за можливістю замінюють пошкоджені частини. Також працює мобільна бригада, це дозволяє нам більш оперативно усувати пошкодження безпосередньо на місці, а також замінювати поламані баки новими, - розповіла начальник господарського відділу підприємства Тетяна Гальчанська.

Залишити заявку щодо пошкодженого контейнеру можна через службу «15-80», або за номером телефону диспетчерської служби підприємства 228-55-25.

Керівництво «Вельтум-Запоріжжя» звертається до містян з проханням дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів та звертати увагу на людей, які підпалюють баки або наповнюють їх будівельними відходами.