У Запоріжжі провели профілактичну бесіду з перевізниками

30.09.2019 15:50

Зустріч відбулася сьогодні, 30 вересня, в приміщенні управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради. Були обговорені питання попередження дорожньо-транспортних пригод, підготовка громадського автотранспорту до зимового сезону, рух маршруток під час Покровського ярмарку та забезпечення безкоштовного проїзду для пільгових категорій населення.

На заході були присутні директори компаній, що здійснюють маршрутні перевезення у Запоріжжі, представники Укртрансбезпеки, патрульної поліції та керівництво профільного управління міськради.

Патрульні звернули увагу присутніх на те, що на території держави наразі зафіксовано негативну тенденцію збільшення ДТП з постраждалими. Лише протягом минулого тижня сталося 4 аварії з 20 постраждалими. Щодо Запорізької області, то кількість дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з минулим роком виросла на 8 відсотків. З січня по серпень 2019 року в регіоні сталося 2348 ДТП, з них 363 автопригоди з постраждалими. Загинуло 27 осіб.

- Із вказаної загальної кількості ДТП - 208 сталися за участі маршрутного транспорту. 81 людина травмована. З вини саме водіїв автобусів – 11 ДТП без потерпілих та 13 з потерпілими. За порушення правил руху на водіїв маршруток складено 2017 протоколів, - розповів заступник начальника Управління патрульної поліції в Запорізькій області Сергій Григор’єв.

У подальшому, за рекомендацією патрульних, перевізники мають проводити регулярні профілактичні бесіди з водіями. Також приділяти більше уваги стану транспортних засобів і проводити своєчасні перевірки. Заступник начальника управління транспорту та зв’язку  міськради Олександр Кухарєв зазначив – кожен водій має пройти обов’язковий інструктаж, затверджений управлінням, під особистий підпис, а також надати звіти про підготовку транспорту до осінньо-зимового періоду.

- Також ми в обов’язковому порядку продовжуємо здійснювати пільгові перевезення. Це стосується не лише пенсіонерів та учасників бойових дій. З початком нового навчального року, за дорученням міського голови, усі запорізькі школярі мають право на проїзд у громадському транспорті зі знижкою 50 відсотків, - нагадав присутнім заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Олександр Кухарєв.