Запорізькі бібліотекарі відзначили професійне свято

30.09.2019 17:30

Всеукраїнський день бібліотек, який святкують в Україні щорічно 30 вересня, відзначили у Центральній міській бібліотеці для дорослих, що в Олександрівському районі (Гоголя, 66). Приєдналися працівники не тільки згаданого закладу, а й Центральної бібліотеки ЦБС для дітей.

Центральна міська бібліотека для дорослих цьогоріч ввійшла до четвірки найкращих в Україні та була включена до святкового плакату поряд з Києвом, Львовом та Одесою. Також заклад став єдиним офіційним партнером Української бібліотечної асоціації в Запоріжжі.

Крім того, у закладах Центральної бібліотечної системи міста триває оновлення книжкового фонду. Так, цьогоріч надійшли 3 тисячі примірників на суму 500 тис. грн. А в червні бібліотеки для дорослих та дітей отримали сертифікат на суму 1 млн грн для поповнення фондів новими сучасними виданнями. Найбільшим попитом користуються книги з брендингу, нетворкінгу, психології та особистісного зростання.

Запрацювала й програма зчитування QR-кодів та Е-book, що посприяла створенню електронного каталогу та читацького формуляру.

Зі святом фахівців привітав директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов. Відзначив грамотами за багаторічну сумлінну працю, досягнення вагомих успіхів у професійній діяльності та особистий внесок у розбудову бібліотечної справи міста.

- Це одна з найперспективніших галузей у культурі. В моєму підпорядкуванні перебувають 37 бібліотек, з них одну ми вже осучаснили, облаштували інтер’єр у європейському стилі, дві зараз у процесі оновлення. В планах покращити всі 37 – придбати книжки, матеріально-технічне забезпечення, - зазначив Сергій Білов.

Сприяти залученню відвідувачів має не лише інтер’єр, а й фасад. Вже майже добіг кінця ремонт скверу перед будівлею Центральної міської бібліотеки для дорослих. Підрядники вже вимостили плиткою тротуари, мають ще встановити смітники та ексклюзивні дизайнерські лавки у вигляді розгорнутої книги.

- Гарна атмосфера біля цього закладу заохочуватиме жителів району та всього Запоріжжя до читання. Крім того, у підвалі бібліотеки планується створити музей архітектури старого Олександрівська. Отже кількість охочих завітати й переглянути експозицію тільки зростатиме, - розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Популяризують власну діяльність бібліотечні фахівці й залученням до програми «Територія культурного розвитку» за ініціативи міського голови Володимира Буряка та Інституту розвитку міста Запоріжжя.

Заходи, які проходять в 7 районах міста, інформують населення про нові бібліотечно-інформаційні послуги та залучають до читання.