У Запоріжжі житловий фонд активно готують до зими

01.10.2019 14:00

В усіх районах Запоріжжя триває підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду. Керуючі компанії та комунальні підприємства проводять поточні ремонти. Роботи виконують за рахунок міського бюджету і за кошти, які мешканці сплачують керуючим компаніям за послугу з утримання будинків.

Одна з адрес, де тривають ремонтні роботи - проспект Металургів, 22. Його обслуговує КП «Запоріжремсервіс». Будинок побудований 70 років тому, тож потребує заміни внутрішньодомових мереж, відновлення фасаду, цоколя, ремонту покрівлі.

Мережі холодного водопостачання були замінені, наразі розпочато відновлення цоколя. До виконання робіт КП «Запоріжремсервіс» залучило підрядну організацію.

- У будинку 22 по проспекту Металургів ми виконуємо ремонт фасаду будівлі - цоколя, приямків. Фахівці збивають пошкоджений шар штукатурки, очищають тріщини, розгрібають завали вентиляційних вікон підвалу. Опісля буде відновлено гідроізоляційний шар, цегляну кладка, оштукатурено фасад. Загальний об’єм робіт - більше 100 кв. м, - розповів інженер з поточних ремонтів будівель та споруд підрядної організації Ігор Сердюк. 

Роботи планують завершити протягом тижня. На місце, де цоколь межує з землею, будуть облаштовані відкоси, щоб стікала вода. З вікон підвалу будуть виведені вентиляційні труби, а самі отвори будуть закриті цегляною кладкою. Це потрібно для того, аби не порушувалась циркуляція повітря у підвальному приміщенні, адже старі приямки були забиті землею та сміттям.

Також у цьому будинку буде підготовлено до зими покрівлю. А повномасштабний ремонт даху планується виконати наступного року.