Для школярів Шевченківського району придбали новий автобус

01.10.2019 15:10

Скористатися транспортом зможуть учні освітніх закладів №№ 111, 64 та 19

Шевченківський район – один з найбільших у Запоріжжі. Чимало дітлахів щодня добираються до навчальних закладів з найвіддаленіших куточків району. Понад 11 років функцію підвозу виконував старенький ПАЗ, втім тривала та майже безперервна експлуатація призвела до зносу двигуна і ходової частини.

Завдяки виділеним з міського бюджету коштам вдалося придбати новий транспортний засіб - автобус "Еталон". Його місткість – 40 посадкових місць, вартість – понад 2 мільйони гривень. Цей сучасний автобус відповідає усім вимогам безпеки, сидіння – обладнані багажниками для шкільних портфелів, ременями безпеки, покриття підлоги – запобігає ковзанню. Щодня транспорт підвозитиме 56 учнів до освітніх закладів №№ 111, 64 та 19.

- За 20-30 років у матеріальній базі запорізьких закладів освіти накопичилось чимало проблем і усунути їх одразу неможливо. Втім ми підходимо до вирішення питання системно і потроху, маленькими кроками оновлюємося. Знаходимо порозуміння з депутатським корпусом, іншими департаментами, щоб наші діти мали усі необхідні умови для комфортного та продуктивного навчання. Сьогодні – це оновлення транспорту, придбання ноутбуків у перші класи, проведення понад 300 поточних ремонтів. Надалі – комплексне оновлення меблів, комп’ютерної техніки. Плануємо також понад 80 шкіл приєднати до високошвидкісного Інтернету, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.