В Олександрівському районі застосовують сучасні методи боротьби з амброзією

02.10.2019 12:50

Так, вже другу ділянку по вулиці Шкільній озеленили фітоценотичним методом. Він не лише допоможе створити гарний та якісний газон, а й перешкоджатиме проростанню карантинних рослин.

Роботи ведуться силами КРБП «Зеленбуд». Це чи не єдине в Україні підприємство, яке має необхідну техніку для гідросівби. Суть методу полягає у тому, що ділянки газону обприскують водною сумішшю, яка складається з насіння газонних трав, мінеральних добрив та мульчі зеленого кольору. Під час робіт комунальники застосовують дві машини – в одній готуються інгредієнти, інша підвозить воду для подальшого замісу. Трав’яний килим має з’явитися на ґрунті вже за тиждень.

- Для знищення амброзії ми використовуємо три методи: покіс, хімічний метод та фітоценотичний, тобто гідросівбу. Останнім способом опрацьована вже друга ділянка по вулиці Шкільній, на першій – трава вже зійшла. Загалом ми виконали майже всі заявки від жителів району щодо знищення карантинних рослин. Залишилось лише кілька проблемних об’єктів, але і на них до середини жовтня роботи будуть проведені, - запевнив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Нагадаємо, подібні роботи тривають в кожному з районів Запоріжжя відповідно до міської програми боротьби з карантинними рослинами. Вона реалізується вже четвертий рік поспіль і дозволила досягти позитивних результатів - концентрація пилку алергенних рослин у повітрі щороку знижується, а досвід Запоріжжя зі знищення амброзії переймають інші міста України.