У Запоріжжі тривають роботи з заміни труб водопровідної мережі

02.10.2019 14:45

В Олександрівському районі працівники КП «Водоканал» прокладають новий водогін методом санації, або як він ще зветься «труба у трубі». Нову поліетиленову трубу діаметром 400 мм пустять всередині старої сталевої.

Нині тривають підготовчі роботи. Комунальники вже вирили траншею у районі транспортного розворотного кільця біля парку «Дубовий гай» і почали зварювати шви на поліетиленових трубах. Всього мають замінити 300 м трубопроводу.

- Намагаємося зайвий раз не розривати грунтове покриття, аби не порушувати цілісності наявного тут тротуару і зеленого газону, - розповів майстер дільниці ремонтно-будівельного цеху КП «Водоканал» Юрій Третяк.

Вже згадана водопровідна мережа закільцьована – з’єднує верхню частину Олександрівського району від вулиці Дніпровської з Південним  мікрорайоном і дозволяє забезпечити безперебійну подачу води у випадку аварійної ситуації.

Як розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров, труби експлуатуються вже років з 40. Пориви тут траплялися досить часто, особливо у зимовий період.

- Цього року ми поставили собі за мету виконати план з заміни мереж. Крім коштів, передбачених тарифом на виконання поточних і капітальних ремонтів, ми також звернулися за фінансовою допомогою до депутатів міськради. На виділені нам 5 мільйонів гривень закуповуємо необхідні матеріали – труби, засувки або запірну арматуру. Нинішній ремонт виконуємо також на ці кошти, - зазначив Олексій Нікіфоров.

Вже виконані врізки у мережу «Водоканалу» від багатоповерхівок по вулиці Святого Миколая й до Набережної магістралі. Повністю впоратися комунальники планують до 20 жовтня.