У Запоріжжі відзначили кращих працівників освіти

02.10.2019 17:20

Сьогодні у Запоріжжі пройшов урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти. У палаці культури «Дніпроспецсталь» зібралися кращі представники галузі не тільки міста, а й всієї області.

Привітати освітян з прийдешнім професійним святом, яке відзначатиметься першої неділі жовтня – 6 числа, прийшли представники обласної та міської влади. Заступник міського голови Анатолій Пустоваров зокрема відзначив величезний внесок педагогів у виховання підростаючого покоління, а також наголосив на необхідності посилення їх підтримки з боку держави.

- Запорізька міська рада за останні роки зробила десятки кроків уперед і перерозподілила з бюджету розвитку міста Запоріжжя рекордні суми на заклади середньої загальної освіти, дошкільної та позашкільної. Проте 20-30-40 років школи не бачили капітальних ремонтів, оновлень матеріально-технічної бази, і ми зараз це надолужуємо. Держава, яка згідно з Конституцією, бере на себе повноваження повного фінансування, цього не робить. Заробітну плату вчителям треба підвищувати. Субвенції, яка надходить з держбюджету, не достатньо, а за рахунок місцевих бюджетів цього зробити неможливо. Хочу зазначити, що дитячі садочки ми повністю фінансуємо, як і заклади профтехосвіти – передбачені на це близько 170 млн грн, а також утримання непедагогічних працівників шкіл. Тож маємо, по-перше, вирішити питання гідного заробітку для освітян, а по-друге – оновити матеріально-технічну базу шкіл і дитсадочків, аби вони відповідали вимогам сьогодення, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Педагоги були нагороджені медалями, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради,

Премії міського голови кращим педагогічним працівникам Запоріжжя за визначні досягнення у навчанні та вихованні підростаючого покоління вручив заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Також відзначив вчителів-предметників, керівників гуртків, які підготували переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів IV етапу, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України ІІІ етапу.

Серед нагороджених і педагоги, які здобули перемогу у І-ІІІ турах всеукраїнського конкурсу «Учитель року», працівники закладів позашкільної освіти, які підготували переможців творчих конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів, а також працівники закладів дошкільної освіти, які досягли успіхів у розробленні та впровадженні інноваційних технологій, створенні авторських програм.

Відзнаки отримали й вчителі, класні керівники, практичні психологи, педагоги-організатори, вчителі початкової ланки, вчителі музики, образотворчого мистецтва, керівники гуртків за перемогу їх вихованців у інтелектуальних і творчих конкурсах.