У Запоріжжі завершують ремонт на проспекті Металургів і греблі

03.10.2019 12:00

На фінальному етапі знаходиться ремонт на ряді ключових інфраструктурних об'єктів Запоріжжя. Серед них - дорога на автотранспортному переїзді через греблю «Дніпрогесу», перехрестя проспектів Соборного та Металургів. Так, вже 7 жовтня рух транспорту на перехресті проспектів Соборного та Металургів буде відновлено.

У серпні в Запоріжжі стартував ремонт зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів. Через її аварійний стан під загрозою руйнування опинилася не тільки дорога, але й прилеглі будинки. Щоб запобігти аварійній ситуації було прийнято рішення замінити ділянку зливової каналізації.

Роботи перебували на постійному контролі міського голови Володимира Буряка. На сьогодні ремонт практично завершено. Труби замінені. Завершується благоустрій території. Підрядники повинні сьогодні приступити до вкладання верхнього шару асфальту. Також будуть виконані роботи з приведення території до ладу, демонтажу паркану. Уже в понеділок, 7 жовтня, рух на цій ділянці відновлять.

Наближається до завершення і ремонт дороги на автотранспортному переїзді через греблю «Дніпрогесу». Тут повністю замінюють асфальтне покриття. Роботи виконує балансоутримувач об'єкта - «Укргідроенерго».

Хоча місто й не може проводити роботи на греблі, оскільки об'єкт не знаходиться в комунальній власності, міська влада надавала всю можливу допомогу при вирішенні організаційних питань, адже від своєчасного завершення ремонту залежить комфорт десятків тисяч запоріжців. Були організовані річкові перевезення з лівого на правий берег Дніпра, додаткові рейси електричок.

Питання виконання ремонту, організації руху регулярно обговорювалися в ході нарад, які проводив міський голова Володимир Буряк. У них брали участь представники поліції, «Дніпрогесу», профільних міських служб.

Відзначимо, під час однієї з таких нарад представники «Дніпрогесу» повідомили, що рух може бути відновлено раніше початкового терміну, вже з 1 жовтня. Однак пізніше з'ясувалося, що строки знову змінилися через необхідність проведення додаткових робіт зі зміцнення конструкцій на автотранспортному переїзді через греблю. В результаті роботи, як спочатку і планувалося, повинні бути завершені в середині жовтня.

Зараз ремонт вийшов на завершальний етап. Залишилося виконати вкладання асфальту на останній ділянці дороги, відремонтувати тротуар.