У Запоріжжі активісти та інспектори з благоустрою взялися за знищення реклами наркотиків

03.10.2019 14:28

Цього разу влаштували акцію-квест зі знищення адрес продажу наркотиків у Дніпровському районі міста. До представників інспекції з благоустрою приєдналися також працівники Дніпровської райадміністрації та небайдужі містяни.

Зокрема зазирнули в двір багатоповерхівок по вулиці Михайлова – поруч знаходиться школа та дитячий садок. Фасади будинків тут густо розмальовані шкідливою рекламою. Загалом такі акції, за ініціативи інспекції з благоустрою, систематично проводяться в кожному районі міста.

- Проблема розповсюдження реклами наркотиків у нашому місті набула вже кричущих масштабів і, на жаль, ми боремося тільки з наслідками цього явища – шляхом зафарбовування фасадів будівель. Намагаємося добирати фарбу в тон, аби не шкодити зовнішньому вигляду будинків, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Системна робота триває й з підприємцями нашого міста. Інспектори з благоустрою доводять вимоги до власників, балансоутримувачів або орендарів будівель магазинів і закладів громадського харчування. Згідно з правилами благоустрою міста Запоріжжя вони мають тримати будівлі в належному санітарному стані, а отже – ліквідовувати такі написи щойно вони з'являються.

У разі виявлення порушень підприємці мають 3 дні на їх усунення, після чого буде проведена повторна перевірка. Якщо змін не буде – їм загрожує адміністративне стягнення у вигляді штрафу до 1700 грн.