Запорізькі будинки, які обслуговує КП «Наше місто», готові до осінньо-зимового періоду

03.10.2019 15:10

На 90% житлового фонду вже підписані акти готовності, ще 10% знаходяться на стадії підписання. Зокрема повну підготовку до зими пройшов і будинок № 100 по вулиці Гоголя.

Тут силами комунальників відремонтовано ліфт у 5 під’їзді та проблемну покрівлю над 2 під’їздом. Також провели часткове відновлення комунікацій – замінили старі каналізаційні труби та труби гарячого водопостачання.

- На цьому будинку висів борг за обслуговування – мешканці не доплатили 138 тисяч гривень. У серпні, після низки проведених ремонтних робіт, ми спостерігаємо позитивну тенденцію. Дебіторська заборгованість зменшилася на 30 тисяч. Сподіваємося, наша співпраця в такому ключі продовжиться. Щодо підготовки до опалювального сезону, то акт готовності будинку № 100 по вулиці Гоголя вже підписаний, - розповів генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

Нагадаємо, система перевірки готовності будинків до зими цього року така: комунальне підприємство проводить роботи та складає акт, який надходить до концерну «Міські теплові мережі» - лише після перевірки робіт та узгодження акту будівля може вважатися готовою до опалювального сезону.

На сьогодні на утриманні у КП «Наше місто» перебуває майже 120 житлових будівель, з них 53 – гуртожитки. Решта – це ОСББ і будинки, що ще не вирішили питання з формою управління. Найпродуктивніша робота, зазначають комунальники, ведеться з ОСББ, адже ті самі можуть обирати потрібний тариф, розраховуючи на власні потреби.