У Запоріжжі в рамках конкурсу стартапів презентували ідею зеленого туризму для маломобільних запоріжців

04.10.2019 10:24

Громадська організація «Дивосвіт» представила проєкт-переможець минулорічного конкурсу «Startup Fest». Стартап, присвячений доступному відпочинку людей з обмеженими можливостями, отримав третє місце та приз у розмірі 5 тисяч гривень на реалізацію.

Садиба зеленого туризму «Дивосвіт» готувалась для маломобільної категорії людей. Сюди відпочиваючі можуть приїхати на своєму авто, на візочку заїхати в будівлю та заночувати там. Спеціальні кімнати облаштовані на першому поверсі садиби. Там є прилаштовані для потреб маломобільних осіб ліжка, ванні кімнати, туалет. Цей проєкт інтегрований в комплекс «Етносело» - звичайне село, в якому можна відпочити, прогулятися парком, біля ставочка, зайнятися спортом та долучитися до цікавих майстер-класів. Щороку інфраструктура етносела змінюється задля того, аби кожен відвідувач почував себе комфортно. Садиба знаходиться за 60 км від Запоріжжя у Вільнянському районі, в селі Геленджик.

- За рік роботи проєкту нашу садибу відвідали 20 людей. Багато дітей з родинами приїжджають до нас відпочивати. Зараз ми працюємо над іншими ідеями для етносела - це нові велодоріжки, переробка сміття тощо, - розповіла координатор громадської організації «Дивосвіт», адміністратор садиби зеленого туризму Ольга Павлік.

Учасниця «Startup Fest» зазначила, що фестиваль дав значний досвід, цікаві знайомства, а також дозволив знайти відповіді на незручні запитання, що дозволили вдосконалити ідею.

- Ми продовжуємо знайомитися з переможцями фестивалю стартапів, який відбувся минулого року. Я впевнений, що багато учасників, які не змогли довести свою бізнес-ідею до реалізації, зможуть це зробити під час цьогорічного «Startup Fest», який відбудеться у Запоріжжі 29 листопада. Запрошую усіх бажаючих взяти участь, подавати свої проєкти та реалізовувати їх, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Нагадаємо, триває реєстрація на «StartUp Fest-2019». Зареєструватися для участі можна за посиланням: http://startupfest.in.ua/.