На фасаді 3-ї музичної школи німецький художник створить мурал

04.10.2019 14:17

Обговорення концепції та презентація ескізу майбутнього стінопису пройшли у запорізькому Туристичному інформаційному центрі. Автор і втілювач ідеї – німецький художник Макс Грімм.

Мистецький захід є частиною міжнародного проєкту «Баухаус – Запоріжжя». Він покликаний берегти архітектуру Шостого селища, де знайшли відображення передові тенденції міжвоєнного модернізму, наближені до ідей школи "Баухаус" у Німеччині.

Запорізька музична школа № 3 якраз розташована на території Соцміста (вул. Незалежної України, 36). Заклад має більш ніж піввікову історію – працює з 1962 року, і вже став складовою історико-архітектурної спадщини міста.

- Цьогоріч легендарній німецькій школі архітектури та дизайну "Баухаус" виповнюється 100 років. Один з її яскравих представників – Оскар Шлеммер, відомий також як художник, скульптор, хореограф і театральний оформлювач. Персонажі створеного ним балету ввійшли до ескізу майбутнього муралу. Крім того, зображені на ньому будуть і деякі об’єкти архітектури Магдебурга. Тож цей малюнок стане частиною німецького міста у Запоріжжі, - розповів художник і автор муралу Макс Грімм.

Для нашого міста це вже не перший досвід оздоблення фасадів мистецьких шкіл у такий спосіб. Масштабні картини на стінах музичної школи № 1, а також шкіл мистецтв № 2 і № 3 стали своєрідною візитівкою Запоріжжя та популярною фотозоною, - зазначив директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

- Впродовж майже трьох місяців ми вели перемовини з нашими партнерами – консульством Німеччини - стосовно приїзду німецьких художників до Запоріжжя. Майбутній мурал засвідчуватиме укріплення дружніх стосунків і зв’язок архітектури Соцміста зі школою "Баухаус". Ми дуже раді, що такі видатні митці завітали до Запоріжжя, - додав Сергій Білов.

Майбутній мурал – неповторний. Взатися до роботи художники планують вже найближчим часом і впоратися за тиждень.