У програмі «Черговий по місту» обговорювали осінні клопоти міської влади Запоріжжя

04.10.2019 15:59

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на каналі "Z" ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 3 жовтня гість студії, заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми спочатку «черговий по місту» розповів, чим жило місто останнім часом.

- Наразі актуальне питання і для влади, і для містян – завершення ремонтних робіт на греблі «Дніпрогесу» і на перехресті проспектів Соборного і Металургів. Звичайно, ці роботи завдали клопоту запоріжцям через проблемні транспортні перевезення, але ж інакше не можна було вирішити критичні ситуації, які потребували негайного втручання. 7 жовтня буде відкрито проїзд на перехресті проспектів після капітального ремонту аварійного колектора, у середині жовтня завершиться ремонт дороги на греблі «Дніпрогесу», тож ритм транспортного сполучення у місті відновиться. Також зараз триває активна підготовка до опалювального сезону, перевіряємо стан комунікацій у закладах освіти та охорони здоров’я. На жаль, значна частина цих закладів досить поважного віку, зі зношеними водо- і тепломережами, тому роботи вистачає, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови також розповів про ще один актуальний напрямок роботи міської влади у жовтні – це субсидії і пільги. Останнім часом Анатолій Пустоваров об’їжджає районні відділення управління соціального захисту міськради, щоб переконатися, що напередодні «гарячого» для працівників соцзахисту опалювального сезону готові до роботи і доступні всі сервіси, вистачає і людських, і технічних ресурсів для комфортного і швидкого обслуговування великої кількості відвідувачів.

- Я переконався, що всі районні управління соцзахисту до роботи готові, всі останні виплати перераховані. Наразі ми приймаємо заяви стосовно субсидій на опалювальний сезон, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови відповів на багато проблемних та актуальних для міста питань від глядачів програми «Черговий по місту». Запоріжці цікавилися роботою комунальних служб і громадського транспорту, ремонту житлового фонду тощо.