Делегація Посольства Республіки Корея в Україні відвідала Запоріжжя

07.10.2019 13:48

Зустріч делегації на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Квоном Кі Чангом з представниками міста відбулася сьогодні, 7 жовтня, у приміщенні міськвиконкому.

Провів зустріч перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок, який розповів про соціально-економічний та культурний потенціал міста, а також окреслив основні напрямки розвитку. Зокрема розповів про масштабне перезавантаження гуманітарної сфери, яка довгі роки залишалась без уваги, будівництво доріг у місті, оновлення громадського транспорту та створення нових інфраструктурних об’єктів. Так, згадав про зведення нового пасажирського терміналу, зазначивши, що запорізький аеропорт починає друге життя. Про це свідчить відкриття нових рейсів та значне зростання пасажиропотоку. Під час спілкування учасників зустрічі піднімалось і питання розвитку аеропорту не лише як транспортного, а й як вантажного вузла, який зможе поєднати Європу та Азію.

- Ми бачимо все більше зацікавленості з боку наших іноземних партнерів щодо розвитку виробництва в Україні, зокрема і в Запоріжжі. Сьогоднішня зустріч – не є винятком. З паном послом ми обговорили можливості інвестування, розвиток корейських компаній в Україні та українських у Кореї. Пан посол намагається знайти найцікавіші теми для інвестицій, дуже зацікавився машинобудуванням, авіабудуванням і сьогодні в нього ще є зустрічі з цього приводу, - розповів перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.

- Я у Запоріжжі вперше, але чимало чув про промисловий та енергетичний потенціал регіону. Тут працюють атомна та гідроелектростанція, розвинута металургійна галузь та авіабудування. Нас дуже цікавить розвиток наших компаній в Україні. 7-8 років тому тут знаходилось чимало корейських фірм, зараз їх залишилось трохи більше десяти. Тому ми часто проводимо зустрічі в українських містах і обговорюємо можливості подальшого інвестування, - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Квон Кі Чанг.