В Олександрівському районі Запоріжжя перед бібліотекою з’явився новий міні-сквер

07.10.2019 13:16

Завершився благоустрій території біля Центральної міської бібліотеки в Олександрівському районі (вул. Гоголя, 66). Тут облаштували пішохідні доріжки, встановили нові лавки. Навесні планують засіяти газон та облаштувати квітники.

У травні було звершено реконструкцію Центральної міської бібліотеки для дорослих, яка розташована в Олександрівському районі. Під час перевірки роботи цієї бібліотеки міський голова Володимир Буряк звернув увагу на стан прилеглої території. Голові Олександрівської районної адміністрації Валерію Мостовому було надано доручення привести до ладу прилеглу зелену зону. Роботи були виконані, і тепер відвідувачі бібліотеки, студенти та мешканці району мають змогу прогулятися новоствореним сквером та відпочити на унікально оформлених лавках.

- Минулого тижня були завершені роботи з благоустрою території, прилеглої до Центральної міської бібліотеки. Тож в районі з’явився ще один невеликий сквер для відпочинку. До початку робіт тут не було жодних елементів благоустрою - звичайна зелена зона, вкрита мережею витоптаних доріжок. Тепер були облаштовані тротуари, встановлені лавки, урни. Я впевнений, що цей сквер стане улюбленим місцем відпочинку і відвідувачів бібліотеки, і студентів, які зможуть тут провести перерви, а також мешканців району, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Перед будівлею бібліотеки облаштували вимощені плиткою тротуари загальною площею 500 м кв., встановили сім лавок, дві з яких мають унікальний для міста дизайн - вони оформлені в вигляді розкритих книг. Вартість робіт склала близько 600 тисяч гривень.