У Запоріжжі урочисто відкрили консульство Латвійської республіки

08.10.2019 16:10

Це вже третє європейське консульство в Запоріжжі – до австрійського та болгарського додалося латвійське. Відкрито воно було зусиллями Юрія Підгірного, який і є представником Латвії в Запоріжжі.

П’яте латвійське консульство в Україні розташувалося в офісному приміщенні будівлі № 158Б на проспекті Соборному. Честь перерізати червону стрічку перед входом до латвійського представництва надали почесним гостям. Серед них: міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвії в Україні Юрій Пойканс, представники обласної та міської влади.

 - Для нас велика честь перебувати сьогодні в Запоріжжі. Я особисто тут вперше, але вже провів кілька важливих зустрічей. Є чимало ідей щодо співробітництва Латвії та Запоріжжя, і головне – для цього є усі можливості. Деякі студенти з цього міста вже навчаються в Латвії  - ми б хотіли бачити розвиток в цьому напрямку, так само й у бізнес-відносинах, - наголосив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич.

Також Рінкевич зазначив, що є можливість відкриття авіарейсу Рига-Запоріжжя, адже національна авіакомпанія Латвії Аir Baltic дуже зацікавлена у розвитку мережі перевезень.

 - Ми зробимо все можливе, щоб розвивати відносини не лише в сфері бізнесу, а й у туристичній галузі. У нас дуже гарна Хортиця, священне та гарне місце, тут є на що подивитися. Будемо вести перемовини, - додав Почесний консул Латвії в Запоріжжі Юрій Підгірний.

- Сьогодні Запоріжжя стрімко розвивається, це стосується і нашого аеропорту.  До покращення його роботи докладено чимало зусиль – і вже є позитивні результати. Ми збільшили пасажиропотік, добудовуємо новий термінал та продовжуємо розширювати географію польотів. Дуже сподіваємося, що найближчим часом з’явиться й пряме сполучення з Латвією, - зазначив перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.