В запорізькому ліцеї «Перспектива» з’явився баскетбольний майданчик

08.10.2019 17:40

Запорізький ліцей «Перспектива» став одним з переможців конкурсу проєктів громадського бюджету минулих років. В рамках реалізації проєкту на території школи тепер з’явився сучасний спортивний майданчик. Сьогодні відбулося офіційне відкриття майданчика після капітальної реконструкції. На події були присутні представники міської влади.

Ліцей «Перспектива» функціонує з 1991 року. За цей час кількість учнів в учбовому закладі збільшилась в декілька разів – тому й виникла потреба в збільшенні території для спортивних подій.

Довгий час на території ліцею не було облаштованого спортивного майданчика. Два роки тому керівництво закладу та батьки учнів вирішили взяти участь у конкурсі проєктів громадського бюджету міста. Їх проєкт став переможцем – на будівництво сучасного майданчика з місцевого бюджету виділили 750 тис. грн.

Процес будівництва зайняв два роки, і сьогодні відбулось офіційне відкриття. Раніше на цьому місці була необлаштована територія, яка використовувалась як футбольне поле. Тепер тут - баскетбольний майданчик, вимощений плитками з поліуретанової крихти, які не пропускають вологу та утримують форму за будь-яких погодних умов. Такий майданчик, за словами спеціалістів, слугуватиме декілька десятків років.

- Для нас це дуже важлива подія, тому що за весь час існування ліцею ми вперше отримали такий великий майданчик на свіжому повітрі. Раніше ми мали лише переобладнані спортзали з ігрових кімнат колишнього дитячого садочка. Вони були досить тісними та незручними для рухливих ігор та фізичних вправ. До того ж дітей у школі все більше – вже 600 – їм потрібно десь займатись. Тепер у нас є така можливість, - розповів директор Запорізького ліцею «Перспектива» Костянтин Саміло.

Офіційне відкриття майданчика відбулось у дружній атмосфері. До свята долучились представники місцевої влади. На новому майданчику учні та гості виконали ранкову зарядку.

- Ліцей «Перспектива» вже довгий час показує високі результати у навчанні, і сюди їдуть діти з усього міста, щоб отримати якісні знання. Але довгий час у цій школі не вистачало сучасного спортивного майданчика, де діти змогли б розвиватися фізично. Дуже приємно, що цей проєкт отримав підтримку громади, і тепер діти тут зможуть розвиватись всебічно та гармонійно, - сказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.