Міський центр соцслужб допомагає неповнолітнім мамам

09.10.2019 11:15

На базі Запорізького міського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проходять заняття для неповнолітніх майбутніх мам. Жінок навчають, як вести себе під час пологів, як доглядати дитину та як з нею взаємодіяти.

Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував тренінг для майбутніх мам, які є неповнолітніми.

Практичний психолог Центру Ольга Григоренко та запрошений перинатальный психолог Людмила Светлична допомагають дівчатам отримати базові знання з догляду за немовлям, засвоїти певні навички, необхідну інформацію про пологи, взаємодію з новонародженою дитиною на ранніх етапах її розвитку тощо. На заняттях школи для майбутніх мам розглядаються наступні теми: «Ранній зв'язок між матір'ю та її дитиною", "Імпринтинг", "Догляд за новонародженим", " Партнерські пологи" та інші. 

На заняттях майбутні мами можуть потренуватися в догляді на спеціальному манекені-немовляті, спробувати поносити його на руках, навчитися одягати тощо.

Такі практичні заняття дуже важливі для неповнолітніх дівчат, які згодом вперше відчують радість материнства, адже деякі з учасниць є сиротами і не мають власних матерів. Тож отриманий досвід та психологічна підтримка для них є вкрай важливими у цей непростий, аде дуже особливий період життя.